Menu

Na vele jaren te hebben gewerkt als muziekbibliothecaris, jeugdbibliothecaris en zangdocent, ben ik na een herniaoperatie wegens chronische rugproblemen grotendeels arbeidsongeschikt geraakt. Mijn man bleef druk met zijn werk, en mijn twee dochters werden zelfstandiger en hadden me minder nodig. Ik ging op zoek naar een zingevende bezigheid en begon aan een HBO-module coaching bij de NTI. Deze heb ik succesvol afgerond in 2014, en mijn interesse voor de invloed van de psyche op het lichaam was gewekt. Op zoek naar meer diepgang kwam ik terecht bij de HBO-beroepsopleiding Stresscounselling, aangeboden door de Stichting Counselling Nederland. Dit diploma heb ik behaald in juni 2018.

Intensief contact met leerlingen, collega’s en klanten was één van de meest prettige aspecten van mijn banen als bibliothecaris en zangdocent. Leerlingen kwamen bij me met hun privéproblemen en ook collega’s klopten bij me aan om hun verhaal te doen. Het was voor mij dan ook geen verrassing dat ik bij de opleiding Stresscounselling uitkwam. Ik help graag mensen zich gelukkiger te voelen. Vaak maakt anders omgaan met problemen of stand houden in een moeilijke periode een groot verschil.

Sinds juni 2019 ben ik in het bezit van het diploma PSBK en heb hiervoor de bijzonder boeiende beroepsopleiding Psychosociale Basiskennis bij het opleidingsinstituut Con Amore gevolgd. De nadruk bij deze opleiding ligt, naast meer kennis krijgen op medisch, psychologisch, en psychiatrisch gebied, vooral op het versterken van de band tussen reguliere en complementaire geneeskunde.

Mijn passies

Klassieke muziek zingen is een grote passie van mij. Zo treed ik bijvoorbeeld jaarlijks op met mijn pianist in de Bornse synagoge. Het zingen voor vrienden, familie, en andere belangstellenden geeft me veel positieve energie. Daarnaast ga ik minstens één keer per jaar op kampeervakantie met mijn man en onze golden retriever naar de bergen in Frankrijk of Zwitserland. Mijn gezin en mijn passies geven mijn leven glans.

Door middel van mijn counsellingsessies wil ik cliënten helpen in hun zoektocht naar een geestelijke en lichamelijke balans, zodat ze zich weer beter gaan voelen.

Mijn motto: Vita Pulchra est – Het leven is mooi

Over mij